Ο Ίωνας Δραγούμης όπως και ο πατέρας του Στέφανος ήταν διπλωμάτες και πολιτικοί που έζησαν στην Ελλάδα την περίοδο 1842-1923. Κατάγονταν από μεγαλοαστική οικογένεια πολιτικών και λογίων.
Ο Στέφανος Δραγούμης εκλέχτηκε βουλευτής Μεγαρίδος με το κόμμα του Χαριλάου Τρικούπη το 1879. Διετέλεσε και πρωθυπουργός της Ελλάδας το 1910.

Ο γιός του Ίωνας ήταν πολιτικός αλλά και λογοτέχνης. Μαζί με τον πατέρα του και τον γαμπρό τους Παύλο Μελά ήταν βασικοί οργανωτές στον Μακεδονικό Αγώνα.

Οι Στέφανος και Ίων είχαν στο αρχείο τους, μεγάλο όγκο φωτογραφιών και τυγχάνει να είναι απ’ την πρώτη “γενιά” φωτογραφιών που ελήφθησαν στην Ελλάδα μιας και η φωτογραφία ήταν τότε, εφεύρεση μόλις λίγων ετών.

Οι φωτογραφίες που βρήκαμε είναι απ’ την “ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ” (ΑΣΚΣΑ) και συνοδεύονται με λίγες σημειώσεις. Έχουν ληφθεί στα Μέγαρα.

Η ΑΣΚΣΑ έχει στο portfolio των Μεγάρων και κάποιες άλλες οι οποίες είναι εκτός Μεγάρων και εσφαλμένα έχουν ως πόλη λήψης τα Μέγαρα.
Είναι όλες την περίοδο 1884-1903 και μας μεταφέρουν εύκολα πίσω στο χρόνο, μιας και κάποια γνώριμα σημεία του τότε, υπάρχουν και σήμερα.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search