Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1881 στην Οτάβα, Κάνσας , από δύο αδέλφια, Elmer και Bert Underwood.
Σε ένα χρόνο,  η Underwood & Underwood ήταν ο μεγαλύτερος εκδότης της στερεοσκοπικής φωτογραφίας στον κόσμο, που παράγει 10 εκατομμύρια φωτογραφίες σ’ ένα χρόνο.
Οι αδελφοί Underwood είχαν αναπτύξει ένα σύστημα πώλησης βρίσκοντας πελάτες μέσω φοιτητών. Από το 1887 άφησαν τα αρχικά τους γραφεία στην Οτάβα και μετακόμισαν στην πόλη της Νέας Υόρκης. Γραφεία επίσης άνοιξε στον Καναδά και την Ευρώπη. Το 1891, ο Bert μαθαίνει πώς να λειτουργήσει μια φωτογραφική μηχανή και έτσι η εταιρία Underwood & Underwood Εκδόσεις εισέρχεται  σε μια νέα σφαίρα προώθησης προϊόντων. Από το 1897, η εταιρεία είχε ένα αριθμό σταθερού προσωπικού  και φωτογράφους πλήρους απασχόλησης αλλά και φωτογράφους ελεύθερου ωραρίου. Κατά το ίδιο έτος, οι Underwoods αγόρασε τις επιχειρήσεις του Jarvis Bierstadt και, William H. Η  Underwood & Underwood είχε δημοσιεύσει 25.000 στερεογραφίες από το 1901. Εξακολουθεί συλλέγει και να πουλά φωτογραφίες. Γύρω στο 1900, η Underwood & Underwood εισήγαγε εγκιβωτισμένα σύνολα, με συγκεκριμένα θέματα, όπως η εκπαίδευση και η θρησκεία, και τα ταξίδια, σύνολα που απεικονίζουν δημοφιλείς τουριστικές περιοχές του κόσμου.

Με το 1910, Underwood & Underwood είχε εισέλθει στο χώρο των ειδήσεων φωτογραφίας. Λόγω αυτής της επέκτασης, η παραγωγή  στερεογραφιών μειώθηκε μέχρι τα πρώτα χρόνια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Συνολικά  η Underwood & Underwood  κατασκεύαζαν μεταξύ 30.000 και 40.000 στερεογραφικούς τίτλους. Το 1920 η παραγωγή στερεογραφιών διεκόπη και η Underwood & Underwood πωλούν τις μετοχές και τα δικαιώματά της στην Keystone View Company. Η Keystone αναδημοσιεύει εικόνες περιλαμβάνοντας το γράμμα V ως πρόθεμα για την πηγή Underwood. Ένα παράδειγμα θα δείχνουν K24056 όπως αριθμούνται από Keystone και το ίδιο με V24056 όπως  από Underwood και Keystone με  διπλά πνευματικά δικαιώματα.

Το 1924-25, Underwood & Underwood πήρε τις πρώτες  αεροφωτογραφίες των νέων πόλεων του Μαϊάμι και Miami Beach. Περίπου 400 εικόνες που ελήφθησαν δείχνουν την τελική φάση του πρώτου οικοδομικού εγχειρήματος, το οποίο κατέρρευσε λίγο μετά, όταν  Ο τυφώνας του 1926 κατέστρεψε και τις δύο τοποθεσίες. Η ποιότητα των εικόνων ήταν θαυμάσια για την ημέρα και συναγωνίζεται τις σύγχρονες, με μεγάλ  λεπτομέρεια λόγω του χαμηλού υψομέτρου του αεροσκάφους  κατά τη λήψη τους. Λίγα είναι όμως γνωστά για αυτή την πτυχή των εργασιών της εταιρείας.

Η εταιρεία διέκοψε τις επιχειρήσεις στη δεκαετία του 1940.

Η Στερεο-Φωτογραφία ή Στερεοσκοπική Φωτογραφία ή Στερεογραφία είναι μια τεχνική με την οποία μια φωτογραφική μηχανή (ειδικά κατασκευασμένη ή μετά από κατάλληλη μετατροπή) παίρνει δύο ταυτόχρονες φωτογραφίες της ιδίας σκηνής από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες που αναπαριστούν τις θέσεις του αριστερού και δεξιού οφθαλμού στην ανθρώπινη όραση. Όταν οι δύο φωτογραφίες ιδωθούν ταυτόχρονα με την βοήθεια ενός στερεοσκοπίου ή με ειδικό τρόπο (αλληθωρισμό/cross-eyed ή εστίαση στο άπειρο), η αριστερή φωτογραφία εμφανίζεται στο αριστερό μάτι και η δεξιά στο δεξί δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό αίσθηση βάθους και τρισδιάστατη εντύπωση.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search